Een zonneboiler plaatsen en geld besparen

11/10/2016blog Standard

Misschien heeft u wel eens gehoord van de zonneboiler? Misschien ook niet. De naam van het apparaat zegt eigenlijk al voldoende. Het zorgt ervoor dat er warm water kan worden opgewekt met de kracht van de zon. Natuurlijk komt bij veel mensen dan het idee op dat er in Nederland niet zoveel zon is en het dus niet erg zinvol zal zijn. Toch klopt dat niet helemaal.

Een zonneboiler kan ook in Nederland erg gunstig zijn voor mensen die willen besparen op de energierekening. De investering voor een dergelijk systeem is ook een stuk lager dan bij zonnepanelen het geval is. Dit is dan ook 1 van de redenen om te kiezen voor deze manier van energie besparen. Maar ook wanneer de cv ketel vervangen moet worden is het mogelijk interessant om dit direct te combineren.

Is een zonneboiler ook iets voor u?

Energie besparen is natuurlijk altijd een goed idee. Vaak kan met iets bewuster omgaan met de energie al een flinke besparing realiseren voor de energierekening. Daar moet dan ook aan gewerkt worden. Probeer eens te kijken naar verschillende mogelijkheden als het op energie besparen aankomt. Wellicht dat het al veel kan schelen in de hoeveelheid energie die dagelijks verbruikt wordt. Dit merkt u natuurlijk aan het einde van het jaar terug op de energierekening. Wij vonden ook de volgende video met een aantal interessante tips om energie te besparen in uw woning.

Als u de tips toepast kunt u natuurlijk redelijk van energie besparen. Maar een volgende stap zou kunnen zijn om bijvoorbeeld te investeren in een zonneboiler. Wanneer u een groter gezin heeft, dan heeft u over het algemeen een grotere boiler nodig. Het warme water dat via de zon wordt opgewarmd, wordt opgeslagen in een opslagvat. Hoe groter dit opslagvat, hoe meer warm water er gebruikt kan worden. Een groter opslagvat zorgt overigens ook voor een hogere prijs voor de investering van een zonneboiler.

Terugverdienen, daarna gratis warm water via de boiler

geld besparen op energieNatuurlijk kan er energie bespaard worden met een dergelijk systeem in uw woning. Eerst moet de boiler natuurlijk worden terugverdiend. Het is afhankelijk van uw huidige verbruik en de tarieven voor aardgas hoelang dit zal duren. Zodra dit punt is bereikt, zal alle energie die wordt opgewekt met het systeem compleet gratis zijn. Zeker interessant dus. Daarom is het belangrijk om dit punt te berekenen of in ieder geval in te schatten. Wanneer de gasprijzen stijgen is dit punt uiteraard sneller bereikt.