De zonneboiler helpt energie rekening te drukken

24/05/2016blog Standard

We willen allemaal wel wat geld besparen op de energierekening. Dat is helemaal niet vreemd, een energierekening kan immers flink oplopen. Dat is logisch dat iemand dan graag wat wil besparen. Er zijn diverse mogelijkheden. Ten eerste is het natuurlijk altijd een goed idee om eens naar uw verbruik te kijken. Verbruikt u meer dan gemiddeld?

Vaak is bij uw energieleverancier wel op te vragen wat gemiddeld is. Als u er ver boven zit, dan kan het interessant zijn eens te kijken naar mogelijkheden om minder te gebruiken. Verbruikt u bijvoorbeeld veel gas? Dan kan minder douchen of de verwarming een graadje lager zetten een oplossing zijn. Ook geven mensen aan de verwarming een uurtje voor het slapengaan al uit te doen. Dit lijkt een kleine ingreep, maar kan toch flink schelen als we dit op jaarbasis bekijken.

Andere oplossingen om energie te besparen

energie opwekken zonEr zijn diverse manieren om zelf energie op te wekken. Met deze zelf opgewekte energie kan een deel van uw energiebehoefte worden voorzien. Logischerwijs kan dit dus op uw energierekening schelen. Een dergelijke oplossing kan een Zonneboiler zijn. Dit zijn apparaten die op het dak geplaatst worden en kunnen zorgen voor warm water. Ze zien er een beetje uit als zonnepanelen, maar hebben een totaal ander doel. De investering in een zonneboiler is over het algemeen ook een stuk lager. Vanzelfsprekend moet de investering wel eerst worden terugverdiend. Daarna is alle energie die ermee wordt opgewekt kosteloos voor u.

Een zonneboiler warmt dus water op en slaat dit in een opslagvat op voor een moment dat er vraag naar is. Deze vraag kan bijvoorbeeld komen doordat iemand gaat douchen of het bad aanzet. Dit opslagvat kan groot of klein zijn. De grootte ervan bepaald meestal de aanschafprijs. Natuurlijk hebben veel mensen de vraag of het eigenlijk wel nu heeft zo’n zonneboiler in ons koude landje. Toch heeft het in de meeste gevallen wel zin. Een dergelijk systeem werkt uiteraard optimaal als er veel zon is, maar ook met minder zon kan er nog steeds warm water worden gemaakt.

Wat als er niet voldoende warm water in de zonneboiler zit?

Het kan natuurlijk voorkomen dat het warme water niet voldoende aanwezig is in het opslagvat. Dat wil echter niet zeggen dat er een koude douche genomen dient te worden. De boiler zit namelijk aangesloten op een Condensatieketel en zorgt ervoor dat er altijd warm water is. Zo hoeft u nooit onder een koude douche te gaan staan. Uiteraard zal de ketel wel gas verbruiken, maar doordat het een zuinig model is, scheelt ook dit in de kosten.