Buitenmuur of gevel isoleren van een woning

29/06/2020blog, , , , Standard

mooie gevelWanneer je denkt aan isolatie van een woning, dan is dat vaak isolatie van de spouw, het dak of de vloer. Maar wist je dat je ook vanaf de buitenkant een woning kan isoleren? Met buitenmuurisolatie is dit mogelijk. Het is interessant voor mensen die toch al de gevel willen laten renoveren. Over het isolatiemateriaal komt namelijk een nieuwe laag.

En op dag gebied zijn er veel mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld de optie om met een sierpleister om de gevel heen te gaan. Maar ook aluminium, hout of andere materialen zijn mogelijk. Hierbij worden er direct 2 zaken aangepakt. De woning zal beter zijn geïsoleerd en de gevel krijgt een compleet andere uitstraling. Mooi meegenomen natuurlijk!

Zelf doen?

Het isoleren van een gevel is echt iets voor een professioneel bedrijf. Er zijn diverse bedrijven die zich hierin specialiseren. Meestal zijn het isolatiebedrijven of juist bedrijven die zich richten op de gevelrenovatie. De prijs voor een nieuwe gevel inclusief isolatie is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Het doel is natuurlijk ook om zoveel mogelijk kosten te kunnen besparen, doordat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Met goede gevelisolatie zal er veel minder warmte ontsnappen vanuit de muren en dit kan er dus voor zorgen dat er veel minder stook kosten gemaakt hoeven te worden om de woning te verwarmen. Zo bespaart u dus flink wat kosten. Maar de gevelisolatie moet zichzelf natuurlijk wel eerst terugverdienen, dat is logisch. Tevens kan het mooi worden afgewerkt door gevel bepleisteren over de isolatie heen. De prijzen kunnen verschillen en zijn vaak berekend per vierkante meter. De gebruikte materialen voor de gevel spelen hierbij een belangrijke rol en hebben een effect op de prijs.

Kies de beste deal voor gevelisolatie

Als u een offerte heeft opgevraagd bij een specialist, dan is het natuurlijk belangrijk om ook eens te gaan vergelijken. Vaak liggen de prijzen niet heel veel uit elkaar. U moet zich realiseren dat ook de kwaliteit van het werk en de punctualiteit van de vakmensen een belangrijke rol speelt. Vaak kunt u hiervan wel een idee krijgen als er een afspraak gemaakt wordt.